Manageable area
Reordering, deleting and adding items
is allowed on regular pages

Corporate Finance

Als onafhankelijk financieel adviseur is Degroof Petercam Corporate Finance gespecialiseerd in het structureren en uitvoeren van oplossingen op maat voor grote ondernemingen, familiale ondernemingen, financiële instellingen, private equity fondsen en overheidsinstellingen.

Over ons

U kunt al 40 jaar bij ons terecht voor onafhankelijk financieel advies omtrent de aankoop of verkoop van bedrijven of over het ophalen van kapitaal.

Met kantoren in Brussel, Parijs en Lyon en een sterk netwerk van bevoorrechte partners over de hele wereld combineert ons Europees team van 70 specialisten een ruime ervaring en technische vaardigheden met een grondige kennis van de lokale economische, politieke, juridische en culturele omgeving.

contacteer ons team

FUSIES EN OVERNAMES (M&A)​

Overweegt u uw onderneming te verkopen? Of wilt u uw bedrijf laten groeien via overnames?

Als sell-sideadviseur steunen wij de aandeelhouders door de ideale potentiële kopers of strategische partners te identificeren en een optimaal verkoopproces te organiseren en te begeleiden. Wij kunnen ook begeleiden in het overnameproces van een bedrijf, door op te treden als buy-sideadviseur.

U kunt een beroep op ons doen voor tal van diensten: voor het verstrekken van een fairness opinion of deskundig advies, voor de structurering van openbare overnamebiedingen op beursgenoteerde bedrijven of voor de uitvoering van waarderingen.

Wij stellen over landsgrenzen heen multidisciplinaire teams samen met deskundigen uit de afdelingen krediet, vermogensstructurering en private banking van onze Europese vestigingen. Wij bieden gestructureerde kredietfaciliteiten en financiële oplossingen voor fusies en overnames (management buy-in en buy-outs, kapitaalherstructureringen, enz.)  

EQUITY CAPITAL MARKETS (ECM)​

Overweegt u voor uw bedrijf een beursnotering als een extra bron van financiering? Hebt u belangstelling voor een aandelenuitgifte of voor de verkoop van bestaande aandelen via een private plaatsing?​

Wij beschikken over alle mogelijkheden om u bij te staan, zodat u in uw financiële behoeften en uw uitbreidingsplannen kunt voorzien, via beursintroducties, aandelenuitgiftes na de beursintroductie en private plaatsingen van nieuwe of bestaande aandelen.

Met de hulp van onze collega's van de afdelingen Financial Markets en sell-side analyse begeleiden wij u in elke fase van de transactie: waardering, structurering, documentatie, onderhandeling, presentatie aan beleggers, uitvoering op de markt, book-building en een engagement voor de actieve opvolging  na de beursintroductie. 

​​​DEBT CAPITAL MARKETS (DCM)​

Overweegt u kapitaal op te halen via de uitgifte van schuld? Wenst u graag advies over uw schuldstructuur?​

Onze pan-Europese distributiekanalen en salesteams begeleiden organisaties die kapitaal wensen op te halen bij beleggers in heel Europa, via de private of publieke uitgifte van verschillende soorten schuldinstrumenten: leningen, obligaties, aandelengerelateerde producten, vastgoedcertificaten, enz.

Wij leveren bedrijven en overheidsinstellingen algemene adviesdiensten zodat zij de juiste keuzes kunnen maken: het juiste product, de juiste looptijd, eventuele convenanten, de kostenstructuur en het juiste tijdstip voor de transactie. Ook kunnen wij zorgen voor een officiële kredietrating. 

ADVIESDIENSTEN

Wenst u het advies van een onafhankelijke financiële deskundige?

Wij zijn trots op onze onafhankelijke positie, omdat wij daardoor problemen kunnen behandelen zonder risico op belangenconflicten. Wij leveren een ruime waaier aan diensten: bedrijfswaarderingen in verschillende contexten (bvb. bonusregelingen voor werknemers) en fairness opinions bij zowel onderhandse- als beurstransacties (overnamebiedingen, herstructurering van de aandeelhoudersstructuur, enz.)

Wij zijn gekend om onze grondige kennis van de vastgoedsector en leveren adviesdiensten voor de uitwerking en de uitvoering van vastgoedbeleggingsstrategieën.

​Internationaal netwerk​

Degroof Petercam Investment Banking is de exclusieve corporate-financepartner van IMAP voor M&A-activiteiten in België en Frankrijk. Opgericht in 1973, is IMAP een toonaangevend netwerk van M&A-adviseurs voor midcap bedrijven. Het heeft met meer dan 60 vestigingen voet aan de grond in 39 landen en wordt vertegenwoordigd door meer dan 350 M&A adviseurs.

REFERENTIES – SELECTIE VAN ONZE RECENTE TRANSACTIES

Alert: Minimum 3+ images needed for the slider

Alert: Please start Adding Images at bottom

Contacteer ons

Degroof Petercam Corporate Finance SA/NV
Guimardstraat 18
B-1040 Brussel
+32 2 287 97 11

corporate.finance@degroofpetercam.com