Manageable area
Reordering, deleting and adding items
is allowed on regular pages

Financial markets

De eerste keus voor beurstransacties in de Benelux

Sell-side research

De eerste keus voor beurstransacties in de Benelux​

Met een team van 13 ervaren analisten, dat meer dan 120 bedrijven volgt, beschikt Degroof Petercam over een van de grootste sell-side research teams in de Benelux. Het team volgt het grootste deel van de Benelux-bedrijven van groot tot klein, en dat op zeer stelselmatige basis. Degroof Petercam is in staat een consistente outperformance op lange termijn te genereren.


Met gedetailleerde rapporten, consistente nieuwsupdates en talrijke events en roadshows, ondersteunen wij onze internationale institutionele cliënten bij het maken van hun investeringsbeslissingen.


Naast onze focus op de Benelux, richten we ons ook breder op de gezondheidszorg en de vastgoedsector.


Een ervaren team van Equity Sales en Sales Traders bedient,  In nauwe samenwerking met het onderzoeksteam institutionele klanten in de belangrijkste Europese en Amerikaanse financiële centra en alle institutionele klanten in België. Onze internationaal institutioneel cliëntenbestand? bestaat uit pensioenfondsen, beleggingsfondsen, hedge funds, family offices, verzekeringsmaatschappijen, holdings, ...


Ons evenemententeam organiseert jaarlijks meer dan 1000  vergaderingen met investeerders tijdens roadshows en seminaries in verschillende Europese steden en eveneens een Healthcare, Real Estate en Consumer conferentie en Benelux-dagen in Milaan, Zürich en Parijs.

Degroof Petercam is regelmatig betrokken bij blok transacties, kapitaalsverhogingen en beursintroducties.

Meer weten?

Obligatiehandel​

De afdeling institutionele bond sales is aanwezig op de West-Europese regio en is vooral actief in de euro-obligatiemarkt. De zeer professionele sales team bestaat uit ervaren mensen met een bewezen track record in het toepassen van de behoeften van de klant.
Wij verdelen nieuwe uitgiften van bedrijfsobligaties en private plaatsingen aan een breed waaier van institutionele beleggers.

Wij bieden een uiterst hoge kwaliteit van plaatsing voor de emissies van klanten en een geoptimaliseerde uitvoering voor beleggers.

heeft u vragen?

Optieplannen op aandelen

In samenwerking met het bedrijf KyMove dat optieplannen op aandelen en/of warrants aanbiedt aan werknemers, is Degroof Petercam de leader geworden in België met meer dan 500 bedrijven als klant.

Onze expertise dekt alle type plannen, gaande van « warrants » met blokkeringsperiode van 1 dag of 1 jaar, tot plannen op het eigen aandeel van het bedrijf.

Degroof Petercam beheert het financiële aspect: uitgifte, waardering en terugkoop van de opties, terwijl onze partner KyMove het fiscale aspect beheert.

meer weten?

​Cross Asset Solutions

De doelstelling van de « Cross Asset Solutions Desk » is om advies te verlenen aan institutionele, aan corporate en aan private klanten.

Meer precies houdt onze missie onder meer het volgende in:

  • Het uitwerken van tailor-made en asymmetrische producten
  • Een competence center te zijn voor derivaten en structured products
  • Het voorstellen van oplossingen voor alternatieve investeringen
contacteer ons

“Buy-side dealing desk” team​

De Buy Side Dealing Desk is het gecentraliseerde multi-asset team dat instaat voor de uitvoering van de orders voor de verschillende vermogensbeheertakken van de Groep,  hetzij voor Institutioneel Vermogensbeheer hetzij voor de Private Banking en dit zowel voor België als de buitenlandse filialen.

Een team bestaande uit uiterst gekwalificeerde professionals, dat in combinatie met de nodige trading systemen garant staat voor een optimale bediening van onze vermogensbeheerders en tevens het hoofd biedt aan de zware wetgevende vereisten.

De zoektocht naar liquiditeit is van strategisch belang en wordt best bereikt door de bouw van een sterk internationaal netwerk van professionele relaties met de brokersgemeenschap en door een goede kennis van de verschillende marktmechanismen.

Meer nog dan in te staan voor de orderuitvoering, is de Buy Side Dealing Desk een strategische partner die deel uitmaakt van het beheersproces van de portefeuilles, dit door te focussen op een optimale uitvoering van een investeringsbeslissing en het genereren van alpha door het verminderen van de uitvoeringskosten en het delen van relevante marktinformatie.

contacteer ons team

​Options Opportunity Plan

  • Naam: Options Opportunity Plan 
  • Uitgevende instelling: Bank Degroof Petercam NV
  • Minimaal uitgiftevolume: EUR 100.000 
consult the pricing